Olen pyöritellyt ajatusta, että olisiko mahdollista työskennellä ainoastaan hyvien tyyppien kanssa? Tämähän on kenties jopa liian uskalias toive juuri aloittavalta yrittäjältä. Voinko mä muka valita asiakkaani? Koska jos haluan toimia upeiden tyyppien kanssa, niin sehän tarkoittaa, että mun pitäisi saada asiakkaita, jotka ovat näitä hyviä tyyppejä. Sama toki yhteistyökumppaneiden kanssa.

On uskomaton merkitys, että millaisten ihmisten kanssa tekee töitä. Ja millaisia arvoja ihmisillä on.

En ole koskaan uskonut, että ikävien ihmisten kanssa saa huipputuloksia. On totta, että on paljon yrityksiä, joissa on jopa kyykyttävä ja ylimielinen johto. Silti tulosta tehdään. Väittäisin, että ei tehdä niin paljon kuin mahdollista ja ei myöskään tehdä ikuisesti. Nykyään ihmisillä on paljon enemmän valinnanvaraa ja myös hyviä työpaikkoja upealla ilmapiirillä on olemassa.

Miten käy aloittavan yrittäjän? Onko mahdollista tehdä töitä vain hyvien tyyppien kanssa? Ja mikä on hyvä tyyppi? Siihenkin lienee eri ihmisillä erilaisia näkemyksiä.

Minulle hyviä tyyppejä ovat ihmiset kenellä on arvot kohdallaan. Ihminen on minulle tärkeä arvo, kaiken ydin on kuitenkin ihminen ja miten ihmisiä kohdellaan ja miten heitä kohdataan. Asiakaskokemusta on esimerkiksi ihan turha kehittää, mikäli asiakkaita kohtaavia ihmisiä kohdellaan huonosti.

Mielestäni hyvät tyypit ovat pääosin positiivisia, katsovat eteenpäin. Etsivät ratkaisuja eivätkä löydä jokaisesta asiasta ensin ongelmaa. Työmoraali on tärkeä arvo ja myös tiimihenki, yhdessä tekeminen. Kaipaan myös kunnianhimoa. Miksi mennä sieltä missä aita matalin? Välillä tuntuu, että Suomessa tyydytään liian helposti ja mennään jopa alle riman. Meillä kaikilla on saatavilla kaikkien parhaiden tekijöiden menetelmät ja tavat, miksi emme aseta rimaa sinne? Miks emme ota suoraan sieltä mallia ja kopioi? Kaipaan myös menestystarinan metsästystä, se on mahtava draiveri työn tekemiseen.

Toimiiko tämä vetovoiman lain tavalla? Jos itse toimin miten toivon muiden toimivan, tuoko se minulle oikeat asiakkaat ja yhteistyökumppanit?

Voinko siis itse vetää puoleeni heitä, jotka ovat samaa heimoa kuin minä?

Tänään osallistun Messukeskuksella Markkinoinnin viikkoon, saa nähdä onko samaa heimoa liikenteessä ja toimiiko vetovoima ☺

Rakkaudella,

Linda ⭐️

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *