Uusi vuosi on uusien aikeiden, lupausten ja mahdollisuuksien aikaa. On aika ihana lukea ihmisten ilon ja uskon täyttämiä päivityksiä. Niin ja suuri usko parempaan sekä siihen, että vanhat, ikävät asiat jäävät unholaan saa mut iloiseksi. Tuntuu ihanalta, että meistä niin moni on valmis menemään eteenpäin. Oon usein kirjoittanut, että todella elämään sitoutunut jatkaa aina eteenpäin ja näin ajattelen edelleen.

Se, mitä itse olen oppinut vuonna 2017 on se, että todellinen muutos kuitenkin onnistuu vain olemalla täysin rehellinen itselleen. Mä luulin, että 2017 on mun “se” vuosi. Olinhan 2016 lopussa lähtenyt STC:ltä ja siirtynyt Restamaxille ja mikä tärkeintä – löytänyt rakkauden. Mutta ei se ihan niin mennyt. Uuden suhteen tuomat haasteet, sekä jatkuva oppiminen jopa rasitti enemmän kuin arvelinkaan. Kaikki se on ollut sen arvoista, meidän suhde on nyt vahvempi kuin koskaan, mutta on oppiminen ollut silti vaikeaakin. Myös uuden työn aloittaminen oli henkisesti niin rankkaa, että en olisi ikinä uskonut kuinka kovilla olen. Uusi rooli, uusi ala, uudet ihmiset, uusi kulttuuri, uudet tavat… Vähemmästäkin hengästyy eikö? Sit kun tuohon lisää mun armottoman luonteen itseäni kohtaan niin vuosi 2017 olikin mulle todella kova. Joten uskon, että 2018 on “se” vuosi. Se vuosi siis joka on pelkkää juhlaa 😄

Tämä henkisesti kova vuosi on opettanut ja muuttanut mua. Ja tosiaan vasta 34-vuotiaana opin, että täysi pervorehellisyys itseään ja tilanteita kohtaan on ainoa, mikä mahdollistaa todellisen muutoksen. Pervorehellisyys ei oo muuten mun keksimä sana. Siitä kiitos kuuluu Vermaksen Mikolle Trainers Housella. Kiitos Mikko. 

On vaikeaa olla rehellinen. Jotkut esimerkiksi toistaa elämässä jotain kaavaa ja on vaikea ymmärtää, että tämä usein johtuu täysin itsestä ja omista valinnoista. Tiedättekö kun esimerkiksi ihmiset päätyvät samanlaiseen tilanteeseen (esim suhde) kerta toisensa jälkeen, joka ei ole itselle hyvä? Silloin on pakko löytää juurisyyt ja ne eivät harvoin ole itselle helppoa peiliin katsottavaa. Meillä on myös monesti jonkinlaisista ei-hyvinvointia. Helppo on syyttää olosuhteita, vaikea katsoa peiliin. Mikäli johtaa yritystä, tiimiä tms ja siellä on jatkuvasti hankausta ja vaikeita tilanteita niin voi olla aika vaikea myöntää tilanteen todelliset syyt. Nehän voi olla jopa niin isoja juttuja, jotka vaatii äärimmäisen radikaaleja toimenpiteitä koko kurssin parantamiseksi, että vain harvasta on niin koviin päätöksiin. 

On vaikeaa tunnistaa ja myöntää omat uskomukset, opitut tavat, käytös ja luonne jotka saa aikaan negatiivista sekä omassa, että myös muiden elämässä. Kannattaa miettiä, että ne asiat joita todella haluaa muuttaa niin mitkä on oikeasti syyt, jotka estää muutoksen ja miksi toimii toisin kun haluaisi. Nämä on vaikeita juttuja, koska tavat voi tulla pitkältä ajalta, mutta pakko syyt on löytää, että voi muuttua. Vaikeaa on myös se, että täytyy kohdata itsensä tai läheistensä ikävät puolet. Joskushan meihin vaikuttaa esim puoliso, vanhempi tai ystävä, myös negatiivisesti ja siitä irrottautuminen on todella vaikeaa. 

Joskus ihminen sanoo, että “mä nyt vaan oon tälläinen, en pysty muuhun”. Tuo on suuri vale. Me ihmiset pystytään ihan mihin vaan. Me voidaan onnistua ihan missä vaan ja saada aikaan mitä vain. Maailman historia on todistanut vuosisadat, että yksi ihminen voi muuttaa maailmaa. Joten kyllä me pystytään muuttaa omaa käytöstä, uskomuksia ja toimintaa ihan miten vain, jotta se tukee meidän todellista onnistumista ja sitä, että myös mihin vaikutamme kehittyy parempaan. 

Joten jätetään vanhat ja katsotaan eteenpäin. Rehellisesti itsellemme. Yks kiva tapa on kirjoittaa paperille kaiken mitä ei halua kantaa mukanaan ja polttaa se. Jättää todella kaikki vanha mikä ei ole hyvästä. Ja sit kirjoittaa paperille mitä vuodelta 2018 haluaa. Niin mä teen joka vuosi. Toimii.

Haluan myös sanoa kiitoksen mun läheisille ja uusille mahtaville työkavereille. Kiitos. Tuesta. Ilman en olisi jaksanut. Vuosi 2017 olikin vaikein pitkiin aikoihin. Ja kiitos Tuomas ❤ Rakastan sua.

Aivan mahtavaa uutta vuotta kaikille! 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *