Olen kirjoittanut tästä aiemminkin. Ja ennen kun jatkan hyvän puolesta puhumista niin haluan sanoa, että en tarkoita, että pitää olla naiivi tai antaa kävellä itsensä yli, vaikka olisikin hyvän lähettiläs. Olen itse kaatunut (uskokaa tai älkää 😂) tuohon. Yhdessä vaiheessa mun oli niin tärkeää nähdä kaikissa tilanteissa hyvä tai oppi, että vähän menitin itsessäni olevan edgen. Mutta kaipa sitä pitää aina vähän käydä ääripäissä, jotta löytää kultaisen keskitien. Tai ainakin mun kaltaisten ihmisten. 

Mut se hyvän kautta asioiden katsominen. Ja ihmisten. 

Törmäsin tuossa hetki sitten erittäin negatiiviseen ihmiseen. Se oli kyllä hirveää. Hän epäili kaikkea ja nosti jokaisesta kohtaamastaan asiasta ensin huonon puolen tai jopa keksi sellaisen. Hänen koko olemus oli luotaantyöntävä. Suukin oli vääntynyt alaspäin. 

Jäin miettimään. 

Kun ajattelemme tilanteista ja ihmisistä hyvää, se muuttaa koko maailmamme, mutta mikä tärkeintä, myös itsemme. 

Olen huomannut, että kun mietin erittäin vaikeasta, inhottavasta tai epämiellyttävästä asiasta myös hyvää, niin pääsen nopeammin eteenpäin ja löydän tilanteen tuoman opin nopeammin. En jätä huomiotta tilanteen faktoja ja myös tärkeitä, ei niin mukavia elementtejä, mutta haluan katsoa asioita hyvän kautta. Sama ihmisissä. Varsinkin ihmisten kanssa. 

Katsokaas kun harvoin ne ikävät ihmiset edes tarkoittaa mitään henkilökohtaisesti. Aika usein me otetaan muiden ihmisten tekemisistä liikaa stressiä, vaikka niitä ei ole mitenkään meihin kohdistettu. Jokaisella ihmisellä on niin paljon omassa elämässä meneillään, että ei ole aikaa miettiä muita. Miettikää, kuinka usein olet muita miettinyt kun porhallat eteenpäin? Läheisiä nyt toki, mutta muuten. Jokainen me katsotaan maailmaa omien lasien kautta. Näin uskon. Joten, vaikka sitten sinuun osuu muiden tekemiä ikäviä tekoja, niin kannattanee koittaa löytää asiasta myös se hyvä tai ainakin eteenpäin vievä puoli. On myös ihan hyvä katsoa näitä tyyppejä empatialla. Pysyy itsellä hyvä energia eikä mene ikäviin juttuihin/maailmoihin mukaan. 

Uskon, että hyvän ajattelu tai edes neutraalin (tämäkin on hyvä taso opetella, tai siitä kannattaa itseasiassa aloittaa 🤔) tekee hyvää sekä mielelle ja keholle. Mä ainakin mielummin oon iloinen ja onnellinen sekä energinen. Oon huomannut, että mitä vähemmäksi aikaa jään jumiin negatiiviseen niin sitä paremmin mä voin monin puolin. Ja sitä paremmin löytää oikeat ratkaisut, valitsee oikein ja kohtelee muita hyvin. 

Mutta jos noista mikään ei auta niin sit kannattaa kuvitella vaikeat ihmiset joksikin muuksi. Mulla ne on aika usein Disneyn hahmoja. Mikki, Hessu, Topi ja Tessu, Peter Pan… Jos ei tosiaan muu auta, niin sit kannattaa ottaa mielikuvitus peliin mukaan 👻

Tehkää testi. Nyt kun alkaa uusi viikko, niin testatkaa miten toimii hyvän kautta ajattelu. Se ei ole helppoa. Se vaatii itseään käskemistä. Mut se on vaivan arvoista. 

Rakkaudella, 

Linda ⭐️

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *