Mä en pystyisi tekemään töitä niin, että pitäisi koko ajan jollekin näyttää, hyppiä jonkun pillin mukaan tai pelata. Ah mä voin sanoa, että mä en oikein mitään siedä työelämässä vähempää kuin pelaamista. Tai sit en kyllä kestäisi jos olisin koko ajan epävarma ja epäilisin omaa osaamistani. Tai jos koko ajan olisi tunne ettei tiedä mihin vie omaa tonttiaan ja/tai tiimiään. 

Yllättävän paljon näkee ihmisiä vaativissa positioissa, joilla ei tunnu olevan mitään suuntaa tekemisessään taikka itsessään. Jokaisen pitäisi nähdä vaivaa itsensä tuntemiseen ja omien arvojensa löytämiseen, koska muuten toimii helposti miten yllä kuvailin. 

Mä oon aina puhunut itsensä johtamisen puolesta ja tähänkin tekstiin on pakko mainita, että jos haluaa tehdä isoja duuneja niin se onnistuu parhaiten kun on valmis kehittämään ja johtamaan itseään. Se on vain todella rankkaa uskaltaa olla avoin, katsoa peiliin ja olla valmis myöntämään omat kehittymisen paikkansa ja omat heikkoutensa. Joskus mietin itsekin et mitä järkeä tässä jatkuvassa oppimisessa on 😅

On myös tärkeää tunnistaa omat arvonsa ja toimia niiden mukaan. Ja niitä ei välttämättä sit tarvitsekaan aina muokata ja muuttaa. Itseasissa olisi toivottavaa, että jotkut arvot ovat ja pysyvät. 

Mulle tärkeitä arvoja on rehellisyys, aitous, oikeudenmukaisuus, vapaus, vastuullisuus ja ihmisestä välittäminen sekä eteenpäin meneminen. Kuulostaa varmasti tosi huippuarvoilta. Mut ei oo läheskään aina hyviä. Hahha ainakaan mulle hahha

Rehellisyys on paha. Oon ollut sen takia monesti pulassa. Ihmisten on vaikea ymmärtää, että voi olla täysin rehellinen kun puhutaan faktoista eikä ajattele ns tunteita yhtään. Mä pystyn olee myös hyvin rehellinen itsestäni ja olen huomannut tämän joskus jopa saavan muissa kauhistusta aikaan. Mä en vaan jaksa muuta. Kaikki on aina vaan helpompaa niin. Vai onko? Oisko mun helpompi olla jos vähän valehtelisin? Kaunistelisin? Laittaisin muiden piikkiin omia vikoja? Jonkun toisen mukaan kyllä, mun mielestä ei. 

Ja juuri siksi omien arvojen tunteminen ja  niiden mukaan toimiminen on tärkeää. Se vie paljon stressiä pois kun ei tarvitse miettiä eri tilanteita liikaa, kun tietää että toimii arvojensa mukaan. Se myös auttaa suhtautumisessa tilanteisiin. On aika selvää miten toimii, kun omat arvot ovat selkeät sekä syvällä itsessä. 

Liian usein ihmiset hyväksyy toiminnan omien arvojen vastaisesti. Mä väitän et siitä jos jostain tulee sairaaksi. Vaikka onkin välillä vaikeaa suoraselkäisesti toimia arvojensa mukaan, niin väitän että lopulta tekee aina näin itselleen oikein. Ja johdettavilleen, jos sellaisia on. Kun toimii arvojensa mukaan niin toimii ennakoitavasti. Se jos jokin on johtajalle tärkeää. Mikään työyhteisö ei kestä epävarmaa, epäselvää, poukkoilevaa ja ennakoimatonta johtajaa. Ainakaan mikään terve ja tulosta tekevä yhteisö. 

Rakkaudella, 

Linda ⭐️

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *