Hyvää johtamista on kirjat ja lehdet täynnä. Jokainen voi ostaa maailman parhaimpien johtajien kirjoja, lukea ne, kopioida ja lopulta johtaa tuloksellista ja hyvinvoivaa yhtiötä. Miksi sitten niin harva tekee niin? 

Laiskuus? Onko johtajat vaan laiskoja ettei viitsi oikein tehdä enempää kun on tiettyyn pisteeseen päässyt? 

Nihilistit. Jos vain niin moni onkin nihilisti eli nykykielellä ankeuttaja 😂

Onko moni johtaja vaan k***pää? Niin rakastunut omaan valtaan, ääneen, asemaan ja ylivertaisuutensa ettei näe, kuule muuta? Pitääkö jotkut johtajat itseään jumalina? 

Vai onko liian moni nostettu esimies/johtaja-asemaan vasten tahtoaan? Tai ei edes niin, vaan on ajateltu et kun tyyppi on hyvä myyjä, insinööri tai maalari niin se on pakko olla myös hyvä johtaa muita tekee sitä. Mä haluan uskoa että tää olisi isoin syy huonoon johtamiseen. Koska se on helpoin korjata. 

Mä väitän et huonoa johtamista on paljon. Jo ihan se otos mitä tarinoita on ajan kuluessa ja ihan vaikka eilen kuullut ja useista eri suomalaisista firmoista ja julkiselta puolelta niin oi oi 😥 

Mut eikö voisi olettaa, et yrityksen menestymisen tärkein edellytys on taitava johto? Et kun uutta verta hankitaan niin on todella mietitty et mitä haetaan. Mä oon aina hakenut kun oon rekrynnyt päällikköä niin tiettyjä ominaisuuksia ihmisessä. Sama toki kaikissa rekryissä. Mä haen aina ihmistä. Aika monet asiat voi opettaa mut tiettyjä arvoja ei voi. Ne on niin sisällä. Tietysti tarvitaan tiettyjä kompetensseja mut hyviä johtajia ei tuu johtamista opiskelemalla tai sillä et osaa sen oman jutun tosi hyvin. Varmasti noilla on merkitystä mut johtaja tarvitsee muutakin. 

Mä ajattelen et kun ihminen näkee johtamisen palveluammattina niin ollaan päästy pieni matka eteenpäin. Toisten arvostus ja kunnioitus vie vielä pidemmälle. Aito kuuntelu ja kiinnostus. Myös se, että ymmärtää vastuunsa ihmisistä. Se on todella tärkeää. Mä oon aina sydämestäni halunnut et mun johdettavat voi hyvin ja menestyy. Se asenne on auttanut mua monella tapaa. 

Tässä on hyvä juttu miks hyvät tyypit lähtee:

http://m.iltalehti.fi/tyoelama/201709082200377482_tb.shtml

Kannattaa siis tehdä just toisinpäin 😉

Kaiken hyvän perusta on hyvä johtaminen. Miksi se on niin vaikeaa kun kaikki sen voi halutessaan opetella? Mua kiinnostaa! Mä en tiedä! Kertokaa! 

Ah no tässä hieman pohdintaa johtamisesta. Jos jotain haluaisin saada maailmassa aikaan niin sen että ihmisiä johdettaisiin hyvin ❤️ Pikku tavoite hah! 

Rakkaudella, 

Linda ⭐️

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *