Onkohan ihmisillä paljon ystäviä töissä? Pitäisi olla. Mä uskon, että silloin työt sujuu niin paljon paremmin jos on edes yksi ystävä työpaikalla. 

Me jokainen tarvitaan ystäviä. Mun yksi unelma ois yhdistää ihmiset kenellä ei ole ystäviä. Tai etsiä ystävättömille ystäviä. Kaikki me tarvitaan ainakin yksi ystävä. Mun elämässä ystävyys on merkinnyt aina paljon ja voisi ehkä sanoa, että ystävien merkitys on jopa ylikorostunut, koska jossain vaiheessa mun lapsuutta sekä nuoruutta ystävät olivat ainoa tuki, mikä minulla oli. Se on jättänyt jälkensä niin, että vaalin ystävyyttä ja arvostan sen erittäin korkealle. Mulla on toki matkan varrella ystäviä jäänyt kuten lienee kaikilla ja sehän on vain normaalia elämänkulkua. Kaikki ei toki jää välttämättä elämän viemänä ja jos joku ystävyyssuhde on jäänyt epämukavasti niin se pitää korjata. Helppoa se ei ole, mutta ystäviä ei kasva puissa. 

Mutta ystävät työpaikalla? Välillä vieläkin kuulee, että työ on työtä ja vapaa-aika vapaata. Tavallansa juu, mutta ihminen on aina ihminen. Tarpeineen. Toiveineen. Iloineen ja suruineen. 

Ja eikö juuri työssä tarvitse ystävää? Kun on vaikeaa, kun tarvitsee juttukaveria, kun tarvitsee työkaverin kenen kanssa luoda… Olen tätä nyt miettinyt paljon. Työyhteisöissä on usein niin, että voi olla johdettavia ja esimiehiä, mutta ei todellista ystävää. Tai kollegoja, mutta sielläkin on meneillään joku ikuinen kilpailu. Aika raskasta eikö? 

Miettikääpä onko teillä töissä ystävä? Pääsettekö tekemään töitä ystävän kanssa? Jos on, niin hienoa. Uskon, että työn tulokset ovat hedelmällisempiä, koska ystävät auttavat pyyteettömästi, tukevat ja antavat myös rehellisen palautteen ja näkemyksen. Jos taas työpaikalla ei ole yhtään ystävää, voisiko asialle tehdä jotain? Vai pitäiskö huolestua? Mitä jos nykyajan menestyviin työyhteisöihin kuuluukin se, että siellä ystävystytään ja työsuhteet ovat kuin ystävyyssuhteet? 

Just kun sain tän tekstin valmiiksi, hyppäsi mun silmiin tämä artikkeli: 

https://tyopaikat.oikotie.fi/tyontekijalle/artikkelit/nauru-piristaa-kesken-tyopaivan

Samaa asiaa! Ja juuri tätä tarkoitan. Naurua, halauksia ja luottamusta. Niitä tarvitaan työpaikoille ja väitän, että kaikki tuloksetkin voivat aina paremmin, kun ihmiset voivat hyvin. 

Sellaista pohdintaa näin ystävänpäivän jälkeen. Niin! Ja jos joku innostuu tuosta ystävien etsimisestä ihmisille niin laittakaa viestiä. Kerätään joku ryhmä ja aletaan hommiin!

Rakkaudella, 

Linda ⭐️

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *