Yritys on yhtä hyvä kuin yrityksen toimitusjohtaja. Näin jossain on kai kirjoitettu. Vai oliko liian mustavalkoisesti sanottu? Mutta eikö se oikeasti ole näin? 

Mä oon saanut nähdä ja kokea erilaisia johtajia vaikka työurani nyt onkin keskittynyt pitkälti kahteen yritykseen. Mutta jos jossain niin puhelinmyyntibisneksessä näkee hyvin nopeasti ja konkreettisesti kuinka tärkeää hyvä johtaminen on. 

Olen myös nähnyt lähipiirissä sekä hyvää johtamista että huonon johtamisen aiheuttamat tuhot. Sekä ihmisissä että yrityksissä. 

Mua on aina mietityttänyt johtajan mittarit. Of course yrityksen tulos on tärkein. Kun yritys tekee tulosta, se varmistaa nykyisen ja tulevan henkilöstön hyvinvoinnin. Toki on ihan päivänselvää että ilman hyvinvoivaa ja sitoutunutta henkilöstöä on turha suuria tuloksia odotella. Mut mua ihmetetyttää SE että jos yritys tekee kuukaudesta toiseen tappiollista tai koko ajan heikkenevää tulosta niin miksi johtajat ja varsinkin ylin johto saa jatkaa? Tulokset tippuu, keskijohtoa vaihdetaan ja pahimmillaan heitetään hyviä tekijöitä pihalle mutta laiskat, itseään täynnä olevat johtajat vähän näppäilee exceliä mutta ei todella oikeasti tee mitään yrityksen tuloksen nostamisen eteen. Ja sit nämä vaan istuu tornissaan ja nostaa huimaa palkkaa. Todella outoa. 

Niin niistä mittareista. Henkilöstön hyvinvointia ja asiakkaan kokemusta pidetään kuulemma pehmeinä arvoina. Tiedättekö kun yritysmaailmassa puhutaan pehmeistä arvoista? Mä en koskaan tajunnut mitä pehmeää noissa on. Arvoja ne toki on. Mut eikö voisi sanoa, että jos henkilöstön tai asiakkaan kokemus eivät ole tärkeimpien seurattavien mittareiden joukossa niin hyvin ei tule käymään? 

Mua oikeasti sattuu kun näkee huonosti johdettujen yritysten henkilöstön tuskan ja sit vielä usein heitä kiristetään vielä enemmän. Mun mielestä jos yritys oirehtii niin AINA pitäisi ensin tsekata johdon ammattitaito. 

Johtaminen nimittäin vaatii rautaista ammattitaitoa. Olipas kliseinen 🙂 

Johtamista ei oikein voi pelkästään koulussa oppia. Monta asiaa toki voi, mitkä helpottaa. Eikä sitä opi ihan vaan pelkästään treenaamalla tosielämässä, pitää sitä opiskellakin. Mut kaikkein paras mittari on henkilöstö ja asiakkaat. Sekä tulos. Kuinka moni johtaja kysyy aktiivisesti palautetta johdettaviltaan ja asiakkailtaan? Mua sieppaa kun niin moni tuntuu saavan johtajan paikan sillä et se nyt sattuu olee ainoa tyyppi joka laitetaan tehtävään tai sillä nyt sattuu olee riittävän pitkä työura firmassa tai se nyt sattuu olemaan omassa tehtävässään hyvä. Johtajan ominaisuuksia pitäisi aina tarkistella myös persoonan, älyn sekä arvojen kautta. Johtaminen on todellinen maailmanmuuttamisammatti. Kun sen tekee hyvin, vaikuttaa moninkertaisesti usean ihmisen ja yhteisön elämänlaatuun. 

Yksikin hyvä johtaja voi muuttaa maailmaa parempaan suuntaan 💛

Rakkaudella,

Linda ⭐️

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *