On raskasta elää niin, että pitää aina kehittyä. Aina pitää olla parempi. Uusi päivä, uusi minä. Minä jos joku tämän tiedän. Oon ajanut itseni kerta toisensa jälkeen uuvuksiin, kun olen jatkuvasti kehittämässä itseäni.

Toki ihmisenä kasvu on tärkeää. Mä haluan olla vuosi vuodelta parempi minä ja kyllä, suurin kilpailijani on ollut aina pelissä. En näe, että se on väärin, mutta uskon sen jatkuvana tilana olevan liian uuvuttava. Ikinä ei nimittäin ole tyytyväinen mihinkään. Aina löytyy joku, mitä pitäisi parantaa.

Työ, parisuhde, perhe, koti, terveys, liikunta, ruoka, ulkonäkö, sisustus, vaatekaappi, lukeminen, opiskelu, henkinen kasvu. Onhan siinä.

Voisiko tätä ajattelua kääntää toisinpäin? Mitä jos keskittyisi selkeästi enemmän siihen mikä on hyvin, missä on hyvä ja varmistaa, että päivittäin fokus on näissä? Laittaisi listalle vain pari kehitettävää ja lisää ne osaksi rutiineja. Askel ja päivä kerrallaan, ilman sen suurempaa tuskaa, ilman suurempia jatkuvia odotuksia?

Työyhteisössä jatkuva kehittäminen on myös raskasta. Tai parisuhteessa tai missä vain. Johtamisessa. Mikäli esimies keskittyy aina johdettavien kehittämiseen, alkaa burn out olla ihmisillä pian nurkan takana.

Myynnin johtamisessa olen huomannut, että todella usein keskitytään siihen, että mitä pitää korjata ja kehittää. Kannattaisi osata keskittyä myös vahvuuksiin ja niiden vahvistamiseen. Tämä tapa tuo loistavia tuloksia ja ne ”heikot” kohdat lähtevät kuin varkain kehittymään muun mukana. Energia on erilainen. Kun keskittyy siihen missä on hyvä ja mikä on oma vahvuus, tekee liekillä ja hyvällä draivilla. Tällä tavalla toimimisella on uskomaton vaikutus ihmiseen itseensä, työyhteisöön ja työn tuloksiin.

Jos nyt mietit omaa toimintaasi, kuinka paljon keskityt siihen, mikä ei ole hyvin ja mitä pitää parantaa? Kuinka paljon olet viimeisen viikon aikana hakenut energiaa ja draivia siitä missä olet hyvä? Testaa! Päiväsi ja tuloksesi muuttuvat aika äkkiä 😉

Rakkaudella,

Linda ⭐️

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *