Kyllä! Vastaan siis omaan otsikkooni. Kyllä. Deal with it. Jos luulet, että elämä on oikeudenmukaista ja varsinkin jos loukkaannut, petyt tai suutut kun koet epäreilua tai epäoikeudenmukaista kohtelua niin sori, raskasta tulee olemaan. 

Mua on aina kummastuttanut puheet siitä, että meillä kaikilla on tasavertaiset mahdollisuudet. Ja nyt siis Suomessa. Mä en ota tähän tekstiin mukaan nyt elämän epäoikeudenmukaisuutta maailmassa. Kävin just erittäin köyhässä maassa ja tiedostan hyvin kuinka erilaisia kohtaloita ja tarinoita maailma on täynnä. Mut nyt pysyn Suomessa. 

Eli… Tämä. Meillä ei ole tasavertaisia mahdollisuuksia. Tiedän, että tämä on puolueiden lempitaisteluaiheita ja nyt mut varmaan leimataan johonkin väriin 😄 mut ei hei ole. Sillä on iso vaikutus, että millaiseen perheeseen syntyy, mitkä on perheen arvot, varallisuus tms. Miten kasvatatetaan ja mitä uskomuksia sulle luodaan… Niillä on iso vaikutus. 

Toisekseen. Sä et tuu saamaan koulussa, urheilussa tai töissä tasavertaisia mahdollisuuksia. Jotain kähmintää on aina. Sä et saa läheskään aina haluamaasi ellet kuulu just oikeaan sukuun 😂 Et voi tietää, et mitkä asiat vaikuttaa mihinkin valintoihin ja ne ei aina ole oikeudenmukaisia. Joskus sua myös viilataan linssiin, käytetään hyväksi, syytetään väärin perustein tai kohdellaan kaltoin. Joskus sulle voidaan tehdä vahinkoa toisen oman edun vuoksi ja no.. Joskus vaan jäät jonkun hullun jyrän alle. 

Deal with it. Jos tätä elämää elää niin, että luulee meillä olevan tasavertaiset mahdollisuudet tai luulee, että ei kokisi epäoikeudenmukaisuutta niin huonosti käy. Mä tajusin yllättävän äkkiä lapsena, että mun nallekarkit ei oo läheskään yhtä hyvät kun muiden kavereiden. Mä oikeasti päätin, että se ei tuu estää mua, vaan tuun tekee kaikkeni, et pääsen eteenpäin ja mihin haluan. Mä tiesin aika pienenä mitä haluan. 

Oon kokenut niin paljon epäoikeudenmukaisuutta sekä vääryyttä ja vaikka olenkin hetken niissä saattanut märehtiä niin lopulta tiedostan että ihan sama. Uusi yritys. Uusi tie. Uusi keino. Uudelleen. Kaikista mä itseasiassa oon aina saanut virtaa. Oon aina kääntänyt sen voiton energiaksi, enkä koskaan ole jäänyt syyttelemään ketään. Ainakaan pitkäksi aikaa 😉 Muiden syyttäminen on tosi huono energian lähde ja silloin ei varmasti tee itselleen oikein tai oikeita valintoja.

Eli… Jos sulla ei ole huippulähtökohdat niin on tehtävä enemmän töitä kuin niiden kenellä ne on. Jos koet vääryyttä niin vaihda paikkaa/ihmistä/ympäristöä.. Mitä se nyt vaatiikaan. Elämä on oikeasti pitkälti 10% mitä sulle tapahtuu ja 90% miten siihen reagoit. Mutta älä hyvä ihminen koskaan jää syyttelemään, märehtimään, itkemään ja potkimaan. Mene eteenpäin. Elämän epäreiluuden hyväksyminen vie paljon voimavaroja siihen mihin niitä oikeasti tarvitsee. 

Eteenpäin menemiseen.

Rakkaudella,

Linda 💫

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *